Forbedr dit Indeklima

/ / Inspiration

Et godt indeklima er alfa og omega for din og din families sundhed. Planter er ikke kun smukke at se på, for flere undersøgelser peger på deres gavnlige indvirkning på hjemmets og kontorets indeklima og menneskers trivsel. Planter reducerer ikke kun antallet af de mest almindelige toksiner i luften. De sørger også for at forbedre dit helbred og din performance.

indeklima-kontorbeplantning-sukkulenter-kaktusser

 

Et researchstudie udført af NASA, som omhandlede planters evne til at rense luften på rumstationer afledte en fascinerende opdagelse: planter kan rense luften for nogle af de mest almindelige luftbårne toksiner, som alle er at finde i almindelige kontormiljøer. NASA researchere fandt ud af, at planterne absorberer toksinerne gennem små åbninger i deres blade, men også, at rødder og muld spiller en væsentlig rolle i luftrensningsprocessen og vejen til et bedre indeklima.

Har du lyst til at læse mere om NASA’s undersøgelse, kan du klikke her..

Uden det skal blive en lang biologisk forklaring, så har planter en række egenskaber, som muliggør, at de absorberer toksiner fra luften og optager kuldioxid ved fotosyntese. På den måde renser de luften og sørger for frisk ilt til rummet. 

Generelt set er alle planter virksomme på et kontor og i hjemmet. Om natten udskiller de ilt ved fotosyntese således, at mængden af kuldioxid mindskes. Dette er med til at skabe et friskt kontormiljø for dig og dine kolleger. Læs herunder, hvilke af vores planter, der især kan forbedre dit indeklima.

 

Indeklima forbedres med planter

 

Monstera – Kendt for sine grafiske blade, der nemt skaber karakter i et rum. Monsteraen er god til at rense luften, men er især god til at skabe ordentlig luftfugtighed i rum med aircondition.

Kentiapalme – Udover at være en af de mest populære og yndefulde palmer på markedet, så er palmen god til at udsende fugt til luften og rense den for toksiner.

Sukkulenter og kaktusser – Kaktusser og sukkulenter er specielt gode til at eliminere bakterier og reducere radioaktivitet. De kan derfor opfange mange at de bakterier, som ellers ville medføre sygedage.

Gummitræ – Udover at være en yderst hårdfør og tolerant plante, så er gummitræet exceptionelt god til at fjerne formaldehyd fra luften. Formaldehyd findes naturligt i træ, men dannes også som et nedbrydningsprodukt såsom i spån- og MDF-plader. Formaldehyd kan være både allergi- og kræftfremkaldende.

Aloe Vera – Kendt for at være en luftrensningsekspert. Aloe Vera optager formaldehyd, kuldioxid og kulilte. Aloe Vera er desuden kendt for sin egenskab til at signalere om giftigt indeklima. Hvis antallet af toksiner i luften bliver sundhedsfarlige, så vil Aloe Vera planten få pletter på sine blade.

 

Du gør ikke kun dig selv en tjeneste –  din familie, dine venner og dine kolleger vil takke dig for din grønne indretning.

..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *