Få inspiration til årets juledekorationer

/ / Blog, Inspiration
juledekorationer

Få tips og inspiration til årets smukke juledekorationer – se vores bud på nogle smukke og simple dekorationer, som alle kan være med på!

For at gøre det nemt for dig at gøre klar til at lave årets juledekorationer, har vi sammensat en dekorationspakke med et udvalg af de smukkeste grønne elementer, som du ikke lige finder i det lokale supermarked.

I dekorationspakken får du bla. et stort bundt med grene fra f.eks. gran, kristjørn, buksbom og thuja, forskellige kogler, små sukkulenter i potter og mos i grønne, hvide og grågrønne nuancer.

Du kan finde mere information om indholdet i dekorationspakken her.

Greenify juledekopakke luksus

Dekorationspakke fra Greenify.

Vi har lavet et par juledekorationer og lignende, som du med meget få steps nemt kan lave hjemme hos dig.
Alle julekreationerne er lavet med indhold fra vores dekorationspakker.

1.  Smuk og enkle adventskrans på fad

Smuk adventskrans diy

At lave en smuk adventskrans behøver virkelig ikke at være et tidskrævende projekt. Med vores luksus dekorationspakke er det eneste du selv skal sørge for, 4 lys i den farve du ønsker, samt et fad. Det fad vi har brugt til vores adventskrans er fundet på tilbud i REMA. Alle flade fade kan bruges, om det er en underskål til en krukke, et tærtefad eller noget helt tredje er helt op til dig.

  1. Fordel det bløde skovmos i bunden af fadet så det dækker hele fladen.
  2. Placer dine 4 bloklys i centrum af fadet og tryk dem lidt ned i mosset så de ikke vælter.
  3. Dekorer med gran og hvidt islandsk mos (det hvide islandske mos er tørret og skal derfor lægges i blød i 1-2 min. før brug).    
  4. Pynt til sidst med Tillandsia mos, kogler og sukkulenter. Suppler evt. med lidt pynt fra gemmerne, for at sætte dit eget personlige præg på adventskransen.  

Se også vores færdige adventskranse og juledekorationer for yderligere inspiration her. 

 2.  Grøn julekugle som alternativ til den traditionelle dørkrans 

grøn julekugle dekoration diy

Som sagt er det virkelig kun fantasien der sætter grænsen ift. hvad du kan bruge din dekorationspakke til. Her har vi anvendt den på en lidt sjov og anderledes måde og lavet en skandinavisk fortolkning af den japanske “Kokedama’’ som oversat betyder “mosbold“. Det er en super fin fortolkning af dekorationspakken og kan bruges som alternativ til den traditionelle dørdekoration eller som et dekorativt element i vinduet. Det eneste du selv skal sørge for er ståltråd, lidt snor og oasis (kan nemt findes i dit lokale supermarked eller hobbyforretning).

  1. Læg oasis i blød i vand i ca. 10 min. eller til den er gennemvåd. Skær derefter oasis til, så det danner formen af en kugle. Det behøver ikke at være perfekt.   
  2. Dæk oasis-kuglen med grønt skovmos og hvid islands mos. (islandske mos skal lægges i blød i 1-2 min. før brug) Fastgør mosset ved at vikle ståltråd rundt om kuglen.
  3. Dekorer kuglen med dine grønne favoritter fra dekorationspakken. Til vores julekugle har vi brugt lidt thuja og kristjørn grene
  4. Træk til sidst et stykke sejlgarn gennem julekuglen med et stykke ståltråd og bind en knude i bunden, og din grønne julekugle er klar til at blive hængt op.   

 

Grønne julekugler i gran og mos

Grønne julekugler i gran og mos.

3.  Det grønne “bordkort“
Grønne dekorationer på julebordet

Julemiddagen er altid noget helt særligt og fortjener derfor et smukt pyntet julebord på årets hyggeligste dag. Med ganske få elementer kan du give det traditionelle julebord et frisk pust af liv.

På vores julebord har vi brugt små sukkulenter i lerkrukker fra dekorationspakken som et anderledes og personligt alternativ til et bordkort. Det eneste du skal gøre er, at binde et navneskilt fast til lerkrukken – vi har brugt et klassisk manillamærke og sejlgarn.

Læg lidt forskellige typer af kogler på bordet for at tilføje et naturligt og nordisk touch. Mere simpelt bliver det ikke.

 

4.  Gran dekoration i krukke

gran dekoration i krukke

Vores sidste forslag til hvordan du kan bruge din dekorationspakke er utrolig enkel, men kommer til udtryk på den fineste måde.

Brug nogle af pakkens grønne grene fra f.eks. gran, kristtjørn og thuja og sæt dem lidt tilfældigt i en mellemstor krukke. Stil din krukken med grene ved din hoveddøren og gør dine gæster opmærksom på, at dit hus emmer af julehygge

 

God fornøjelse og glædelig jul fra Greenify.

PSST… Som noget helt nyt leverer vi nu også juletræer til døren. Læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *