Navne og billeder skal passe sammen og være korrekte

/ / APP, Inspiration

Plante-tendenser-banner

Året der er gået, stod virkelig i planternes tegn, og den grønne trend viser ingen tegn på at være på vej ud – tværtimod! 2017 var et år, hvor vi så en stigende interesse for at indrette hjemmet med mere grønt… og gerne meget af det. Men hvad byder 2018 på? Vi spår om de største plante tendenser for året.

 

MODIG

Grønne planter er de seneste år blevet en uundgåelig del af vores indretning, hvilket heller ikke er til at overse, hvis man slår op i et vilkårligt boligmagasin. Planterne har for alvor vundet indpas i vores hjem. Vi ser en udvikling i prioriteringen, hvor planterne ikke længere blot er noget, vi “pynter” vores indretning med. Vi oplever i højere grad, at planter bliver tænkt ind i indretningen allerede fra start af og spiller en central rolle i, hvordan vi indretter vores hjem.
STORE PLANTER

Strelitzia-Nicolai_greenify

En smuk Strelitzia nicolai som statement plante hos Michala Kjær-Holm, CEO & Co-founder hos Greenify

Store planter var allerede i 2017 på manges ønskeliste, og vi oplevede en større interesse for ‘statement planter’. I takt med at vi i vores indretning er blevet modigere, så tør vi i højere grad også at investere i de større, karakterfulde planter og træer, der netop skaber et meget unikt og personligt udtryk i hjemmet. De store og skulpturelle planter får centrale placeringer i vores hjem og er med til at definere, måden vi indretter os på. De er derfor det perfekte ‘statement piece’ i hjemmet. Deres vilde og ukontrollerbare udtryk understreger det ‘perfekte uperfekte’, der i høj grad er et friskt pust i den mere stringente skandinaviske minimalisme.
PLANTER DER OVERRASKER OG VÆKKER OPSIGT

Vi vil have personlige hjem, der fortæller noget, om hvem vi er. Vi er blevet modigere og efterspørger i højere grad unikke og anderledes planter, som skiller sig ud og vækker opsigt. Vi spår, at planter med karakterfulde blade, enten i form af størrelse, mønstre eller farve, vil være en tydelig tendens i 2018.

Karakterfulde blade og personligt krukke-mix: Calathea Dottie (tv.) og Mørkbladet Gummintræ (th.) er blandt de populære planter med karakterfulde blade. Gør udtrykket mere personligt med et mix af krukker og store afskårne blade i vaser

Vores mere personlige plantevalg komplimenteres af modigere sammensætninger af krukker, hvor vi leger med sammensætninger i farver og former. De klassiske og organiske lerkrukker sættes sammen med mere moderne krukker, for at skabe et unikt og særpræget udtryk. Vi er vilde med at mikse lerkrukker med bl.a. Ferm Livings Hexagon krukker, der findes i mange smukke farver. Et mix af krukker vil i højere grad bruges til at understrege vores personlige stil. Farver med dybde skaber en smuk kontrast til det organiske, og giver mulighed for at skabe et karakterfuldt og unikt udtryk.

 

MORE IS MORE

More-is-more

Lav din egen urban jungle ved at sammensætte dine favoritter i klaser! Der findes efterhånden ikke grænser for, hvor mange planter du kan sætte sammen på få kvadratmeter, da både lofter og vægge inkluderes i den urbane jungle

Indretningstrenden for 2018 vil i højere grad være præget af livligere farver og mønstre. Planter er med til at give hjemmet liv og dynamik og er et frisk pust til vores mere minimalistiske skandinaviske stil. Med en grønnere indretning får vi naturen tættere på, uanset om vi bor på landet eller i en 2 værelses lejlighed på Vesterbro.

Den urbane jungle kommer vi til at se endnu mere til i 2018 i de større byer, hvor naturen til tider kan være langt væk. Vi ser en endnu mere dedikeret skare af autodidakte botanikere ramt af junglefeber, der inviterer indenfor i deres grønne huler. 2018 bliver året hvor lysten til at skabe sin egen botaniske have kun bliver større, da det planterige liv for mange ikke kun er en hobby, men en livsstil. Der kommer større fokus på planters positive egenskaber ud over at være en del af den visuelle indretning, hvor særligt planters luftrensende egenskaber får endnu større fokus. Du kan finde vores særligt luftrensende favoritter lige her!

Ud over planters dokumenterede gavnlige effekter, giver planterne os mulighed for at dyrke langsommeligheden – noget som i høj grad er udfordret af vores hektiske liv.

Der er ingen tvivl om, at vi har taget den grønne trend til os, og 2018 vil uden tvivl stå i planternes tegn.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *