Få en efterårsklar altan

/ / Blog, Inspiration
Efterårsklar altan med Greenify

Efterårsklar altan med Greenify


 Sommerblomsterne synger på sidste vers og det er tid til at gøre altanen efterårsklar. Derfor er det en god idé at erstatte dem med planter, der kan holde frem til den første frost – og gerne endnu længere. 

Læs med og få vores bedste tips til hvordan du klaregøre din altan til den nye sæson og få vores anbefalinger på efterårsplanter som egner sig til lavere temperaturer og mindre dagslys.  


 

KLARGØRING AF ALTANEN

Meget af det at gøre din altan klar til efteråret handler om at få ryddet op og ud i ting, som kan have hobet sig op i løbet af sommeren. Flyt overskydende krukker og møbler til opbevaring. Fjern eller fastgør alle de ting, der kan blive kastet rundt af en efterårsstorm og sørg i det hele taget for at fjerne unødvendige ting fra fra altanen.

Når du gør altanen klar til efterår og vinter er det en god idé at starte med at lave en grundig rengøring. Fej spindelvæv ned, vask vinduerne og tør gelænderet grundigt af. Fjern fastgroet snavs med en stiv børste og en god omgang universalrengøringsmiddel.

Når du står tilbage med en smuk og ordentlig altan, kan du gå i gang med at gøre dine planter klar til efterårets kolde dage. Se vores favoritplanter til efteråret lige her og find nyt fyld til altankassen blandt vores færdigfyldte altankasser! Du kan også sammensætte din helt egen altankasse med dine favorit planter som passer til årstiden i vores Sammensæt-selv univers.

Færdigfyldte favoritter fra Greenify

Lyngkassen, Den Stedsegrønne, Sæsonkasse: Efterår


TIPS TIL SUNDE PLANTER OM VINTEREN

Der er nogle meget enkle trin, du kan følge for at gøre efteråret så behageligt for dig selv og dine altanplanter som muligt:

  • Smid gammel pottemuld ud

  • Rengør dine potter med en fugtig klud og evt. en børste

  • Har du en Greenify Udendørskrukke så fjern bundproppen, så dine planter ikke drukner i efterårsvejret.

  • Fyld potterne med almindelig pottemuld og undlad at tilsætte ekstra gødning

Nu har dine planter masser af næring, som de kan leve af henover efteråret og vinteren!


BLOMSTRENE PLANTER TIL DIN EFTERÅRSALTAN

Sommerblomsterne synger på sidste vers, men det betyder ikke, at det er slut med blomstrende planter på altanen. Enkelte planter som Buskvedben, Erica Verticillata og Lyng skal netop til at blomstre og vil bestemt sætte kulør på din efterårsaltan!

Disse planter er ikke kun smukke at kigge på, men også gode værtsplanter og nektar oaser for bier, sommerfugleyngel og andre venlige bestøvere. Biens vigtigste beskæftigelse inden vinteren er oplagring af forråd og du kan hjælpe dem godt på vej! Skab en farvestrålende og levende altan med blomstrende efterårsplanter som både du og vores kære bestøvere kan nyde godt af langt ind i den nye sæson.

Se vores udvalg af blomstrende udendørsplanter lige her.

Blomstrende planter fra Greenify

Buskvedben, Erica Verticillata, Lyng 


SKAB EN VILD OG FRODIG ALTAN MED GRÆSSER

Græsser kan både give en vild og frodig altan, men er også fin til dem som ønsker et mere stilfuldt og rent look. De er nogle af de nemmeste planter at have udendørs, da de kræver minimal pleje. Græsser angribes sjældent af skadedyr og sygdomme, og er derfor den perfekte plante for begyndere.

Græsser er generelt hårdføre og behøver ingen særlig opmærksomhed om vinteren. Det er vigtigt at græsser er plantet i veldrænet jord, da de ikke tåler at stå i tung våd jord over en længere periode. Når det er sagt må den helst ikke tørre for hårdt ud mellem vandingerne. Tag derfor altid vejret i betragtning inden du vander dine græsser.

Se vores udvalg af græsser lige her.

Græsser fra Greenify

Lampepudsergræs, Marehalm ‘Blue Dune’, Pampasgræs


NÅLETRÆER

Nåletræer gør sig helt fantastisk i store krukker på altanen eller terrassen. De fleste nåletræer er stedsegrønne og er derfor den perfekte plante til dig som ønsker en grøn altan året rundt.

Nåletræer er også særligt gode til altanen der bliver udsat for kraftigt vind og vejr i efteråret. Nåletræer kan skabe læ på altanen og kan godt klare, at Moder Natur ind imellem puster lidt hårdt til dem. Derudover kan de også levere skygge på en varm sommerdag.

Se vores udvalg af nåletræer lige her.

Nåletræer fra Greenify

Slangehamsfyr, Pinus Strobus ‘Torulosa’, Nåletræer fra Greenify

Vi ønsker dig et dejligt efterår!