Bliv klar til efteråret med Greenify

/ / Forår, Indendørsplanter, Inspiration
Efteråret er kommet

Efterårsaltan af Greenify

Kalenderen siger efterår – Vi er så klar og det er dine udendørsplanter også! Vi guider dig til hvordan du nemt og enkelt kan hjælpe med at gøre sæsonovergangen lettere for dine udendørsplanter.

Sommerblomsterne synger på allersidste vers og det er tid til at gøre altanen efterårsklar. Derfor er det en god idé at erstatte dine udendørsplanter med planter, der kan holde frem til den første frost – og gerne endnu længere.

Klassiske efterårsplanter er f.eks. LyngSkimmia og Prydgræs, der alle egner sig til lave temperatur og mindre dagslys.

 


 

Sådan gør du uderummet klar til efteråret og vinteren

 

Klargøring af dit uderum handler primært om at få ryddet op og ud i ting, som kan have hobet sig op i løbet af sommeren. Flyt  derfor overskydende krukker og møbler og fjern eller fastgør alle de ting, der kan blive kastet rundt af en efterårsstorm. Sørg i det hele taget for at fjerne unødvendige ting fra fra altanen.

Når du gør uderummet klar til efterår og vinter er det en god idé at starte med at lave en grundig rengøring:

  • Fej spindelvæv ned
  • Vask vinduerne
  • Tør gelændre grundigt af
  • Fjern fugleklatter og andet fastgroet snavs med en stiv børste og universalrengøringsmiddel

Når du står tilbage med et rent og ordentligt uderum, kan du gå i gang med at gøre dine planter klar til efterårets kolde dage. Selvom det bliver koldt og blæsende, betyder det ikke at dit uderum skal stå tomt – der er nemlig massere planter, som tåler efteråret og kulden i vinteren. Stedsegrønne planter er en glimrende måde at få noget farve ind i uderummet. Derudover er der planter, som fx. Lampepudsergræs, der skifter farve med årstiden og derfor er en fantastisk plante at have stående i sit uderum – på den måde kan man få en flot plante, som er flot året rundt samtidig med at man kan følge med i årstidernes skiften, så man får den helt rigtige fornemmelse af årstiden.

Fyld uderummet op med nogle af vores favoritter til efteråret i vores sammensatte altanpakker og find nyt fyld til altankassen blandt vores færdigfyldte altankasser.

 

Greenify udendørsplanter til efteråret

 


3 hurtige tips til en efterårsklar altan

 

1. Vælg planter, der passer til årstiden

Vi elsker grønne altaner – også om efteråret. Efteråret kan være koldt og blæsende, så dine udendørsplanter skal kunne tolerere meget. Det er en god idé at vælge planter, som er hårdføre og tåler vinterhalvårets kulde og udfordrende vejr.
Invester i noget stort og stedsegrønt, som har karakter og flotte farve, og som gør din altanindretning unik – og kan stå flot året rundt uanset årstid. På den måde slipper du for, at skulle tænke på udskiftning af planter igen til næste sæson.
Stedsegrønne planter er grønne året rundt og er gode til at sætte kulør på dit uderum.

2. Forbered dig på efterårets vind og vejr

Planter, som kan tåle frost og kulde, kan man sagtens lade stå ude på altanen eller i uderummet i vinterhalvåret. Vær dog opmærksom på, at ikke alle typer er lige hårdføre – de fleste planter skal så vidt muligt holdes i læ, da de fleste ikke kan lide for meget kulde og blæst.

3. Fjern bundproppen i dine udendørs Greenify krukker og altankasser

Ved at fjerne bundproppen tømmer du krukkerne for overskydende vand. På den måde sikrer du, at dine planter ikke drukner, og at der ikke ligger vand, som bundfryser. Det kan nemlig fryse rødderne på dine planter!

 

 

Greenify græsser

 


Greenify’s favoritplanter til efteråret:

Alunrod

Alunrod i krukke

Alunrod (Heuchera) er en smuk plante med fantastiske næsten sort-farvede blade, som i juni og juli blomstrer med fine rødlige klokkeblomster. Planten holder sin farve hele året og holder godt til det danske efterår og vores kolde vinter, og er derfor en favorit til efterårsaltanen!

 

Blågran

Blågran

Blågran (Picea Pungens Glauca) er et smukt, stedsegrønt nåletræ i den smukkeste blå farve, som får fine små kogler. Træet er meget dekorativt og kan sagtens klare både vinter og sommer her i landet. Den trives bedst på en placering i sol eller halvskygge, og er vindstærk og fuld hårdfør.

 

Julerose

Julerose i krukke

Julerosen er en smuk og stedsegrøn staude, der blomstrer når næsten intet andet gør. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der blomstrer fra omkring november til april alt afhængig af, hvor hård en vinter vi får.

 


 

Vi ønsker dig et dejligt efterår!

// Hold øje med Plantebloggen hvor vi altid giver de bedste tips og tricks til dine planter!