3 nemme trin til en sommerklar altan

/ / Inspiration, Sommer, Udendørsplanter


Sommeren er over os og nu kan vi for alvor gøre brug af vores skønne uderum. Hvis du ikke allerede har fået styr på din grønne oase, så giver vi dig i dette blogindlæg tre nemme steps til, hvordan du gør din altan sommerklar!

 
Altankasser fra Greenify1. START MED EN GOD BASE

Krukker/altankasser: Uanset om du vælger at holde dine udendørsplanter i en krukke eller altankasse, skal du vælge en, som har hul i bunden, så vandet kan løbe fra. Vores altankasser og udendørskrukker er lavet med et intelligent drænsystem og overløb, som sikrer at overskydende vand løber fra, så dine planter ikke drukner. Desuden indeholder altankassen et vandreservoir, som opsamler overskydende vand, så dine planter holder sig fugtigere længere

Jord: Når du har fundet din krukke eller altankasse, er jorden den næste vigtige del. Det er nemlig ikke helt ligemeget hvilken jord du vælger. Lær planten at kende og brug en muld, som er beregnet til den type plante – eller lad os levere dem færdigplantet til dig, så der er styr på jorden!

2. VÆLG PLANTER EFTER DINE FORHOLD

Sol og lys: Det er vigtigt at gå efter planter, som passer til de forhold, der er på din altan eller uderum. De fleste udendørs planter vil trives i meget lys og det vil derfor ikke være en større udfordring at finde planter til f.eks. en sydvendt altan. Har du derimod en altan, som kun har skygge kan det være en udfordring – men ikke umuligt. Her vil en Skimmia eksempelvis være en god løsning – eller vores nøje sammensatte Skyggetolerante Altanpakke.

Vind og vejr: Vinden slipper vi aldrig helt for her i Danmark. Hvis du generelt oplever at vindforholdene er ret vilde på din altan, skal du overveje, om de planter du vælger, kan stå imod. Se fx. Den Vindtolerante Altanpakke.
Derudover anbefaler vi, at du generelt placerer vindfølsomme planter op ad muren, så de skånes så meget som muligt.
Vind er samtidig med til at udtørre dine planter og du skal derfor være opmærksom på at vande igen efter dage med meget vind.

 –

3. BEPLANTNING OG PLEJE

Rengøring: Før du starter plantefesten anbefaler vi, at du fjerner gammel jord og rengør din altankasse eller krukke. Derudover er det også en god ide, at starte med at plante i fugtig jord, så får planten de bedste start betingelser.

Vanding og gødning: Hvor ofte skal du så vande? Jo, her spiller vejret ofte en vigtig rolle, da det tit kommer an på hvor varmt eller koldt det har været, samt vindstyrke og regnmængde. Hold derfor øje med jorden og mærk efter. Føles den tør, bør du vande – føles den omvendt fugtig, bør du vente. Brug vores Fugtmåler, som guidance til din vanding.
Derudover er det en god idé at sætte dig ind i, hvad dine planter som udgangspunkt kræver.
Udover vand kan du også supplere med gødning i vækstsæsonen for at give planterne de bedste vækstbetingelser.

Tjek for skadedyr: Det er vigtigt, at du regelmæssigt husker at tjekke dine planter for eventuelle skadedyr. Hvis de opdages i tide, kan de blot fjernes manuelt og derudover holdes væk ved at nippe plantens visne blomster og supplere med Greenify Bladgødning, som kan styrke plantens forsvar mod skadedyr.

 

VORES ANBEFALINGER

Sommer sæsonkasse: Lys

Sommerkassen fra Greenify

En farverig og fyldig sæsonkasse med skønne sommerblomster.
Vi har samlet vores favoritter til sæsonen og sammensat en altankasse, der emmer af sommer.

 

Den Bivenlige Altanpakke

Den Bivenlige Altanpakke fra Greenify

Den perfekte plantepakke til dig, som ønsker at skabe et blomstrende
paradis forbier, sommerfugle og andre bestøvere på din altan.

 

Den Sydlandske Altanpakke

Den Sydlandske Altanpakke fra Greenify

Den perfekte altanpakke til dig, der drømmer om at skabe ægte
middelhavsstemning hjemme på din altan eller i dit uderum.

 

Citrontræ

Citrontræ fra Greenify

Dyrk dine egne saftige citroner på altanen eller terrassen.

 

Vi ønsker dig en dejlig sommer og god fornøjelse!

// Hold øje med Plantebloggen hvor vi næste gang giver vores bedste tips til dine stueplanter