Fra 300 DKK

spirer2

Moderat krævende

Placeres i din lyse stue uden direkte sollys

vand2

Vandes ca. 1-2 gange hver anden uge

højde

Findes i flere størrelser – højden er inkl. krukke

Hver plante er unik
Planter er levende organismer og derfor vil to planter aldrig være helt ens. Vi gør os umage for at vælge den smukkeste plante til dig, men størrelse, form og tæthed kan variere.

Ryd
Stk.

Beskrivelse

Selvom at normale bananpalmer er alt for store til almindelige hjem, så er denne Bananpalme (Musa Dwarf Cavendish) perfekt. Denne type bananpalmer er mindre end almindelige træer og kan derfor passe lige ind i en udestue eller et soveværelser. Planten får kun frugter, hvis den står i de helt rigtige forhold og er blevet minimum 4 meter høj – men det sker meget sjældent i din stue!

NB. Bananpalmen har store og bløde blade, der nemt får revner – det er plantens natur. Hvis du forventer “perfekte” blade uden mærker/revner er dette ikke en plante for dig.

Bananpalme: En kendt frugt med en lang historie

Det botaniske navn for banan, Musa, stammer fra Antonius Musa, som arbejdede som læge for Gaius Octavius Augustus, kejser af Rom. I slutningen af 17. århundrede blev bananen taget i egentlig kultur, og de første bananplantager blev oprettet. Bananen er hverken et træ eller en palme, men en urt med en falsk stamme, som dannes af bladskederne. De store blade, som danner en krone, minder dog meget om en palmes.

Bananbladene vil danne riller og med tiden blive mere fligede, som en naturlig beskyttelse mod vindstød. I takt med at Bananpalmen vokser, vil de nederste blade blive gule og visne. Du skal derfor ikke tro, at din Bananpalme har det skidt, hvis den får gule blade – det er bare et tegn på, at den vokser.

Gør dine stueplanter en tjeneste og giv den et ekstra skud kærlighed i sommerhalvåret med Greenifys Økologiske Universalgødning. Dine planter vil takke dig!

pleje

Bananpalmen har brug for masser af lys (ikke direkte). Sørg for at give din bananpalme masser af vand. Vand din palme, når de øverste 4 cm af jorden føles tør. Om sommeren, kan dette godt være hver dag, hvis din palme står et varmt sted. Om vinteren er det derimod meget mere sjældent for at undgå råd.

Bananpalmens blade kan godt se hårdføre ud, men er faktisk meget skrøbelige og får nemt skrammer. Lav luftfugtighed er ofte grund til at bladene revner. Sørg for at holde bladene fugtige ved at sprøjte dem med vand en gang imellem.

Vi anbefaler, at du putter filtdutter på underfade, når du modtager dine planter.

Du kunne også være interesseret i...

TOP