Blå Bregne

Fra 95 DKK

Ryd
Stk.

spirer2

Moderat krævende

Trives bedst på en lys placering med indirekte sollys

vand2

Vandes ca. 1-3 gange hver 14. dag

højde

Ca. 30-40 cm høj inkl. krukke

Hver plante er unik
Planter er levende organismer og derfor vil to planter aldrig være helt ens. Vi gør os umage for at vælge den smukkeste plante til dig, men størrelse, form og tæthed kan variere.

Beskrivelse

Blå Bregne (Phlebodium aureum ‘blue star’) er en smuk stueplante, som er kendt for sine luftforbedrende egenskaber. Desuden er planten skøn at have i stuen, fordi den hele tiden sikrer noget friskt og grønt at kigge på.

Blå Bregne: Kært barn har mange navne

Blå Ulvefodsbregne eller Gylden Ulvefodsbregne? Der er flere muligheder for, hvad du kalder din Blå Bregne. Stueplanten med de luftrensende egenskaber bliver typisk omkring 50 cm høj. Den blomstrer ikke som stueplante, men pynter med sine lange, nærmest blågrønne, blade. Planten trives bedst på en lys placering uden direkte sollys.

Den er oftest fundet i tropiske skove i Sydamerika, hvor planten ikke gror i jorden, men derimod på andre træer. Det betyder, at planten er en epifyt. Planten har lodne luftrødder, som den bruger til at holde fast om andre planter.

Gør dine stueplanter en tjeneste og giv dem et ekstra skud kærlighed i sommerhalvåret med Greenify Universalgødning. Dine planter vil takke dig!

Indendørsplanter tilfører med det samme en hyggelig atmosfære i hjemmet. Om du er til de store eller små, de nemme eller svære. Vi har samlet alle de bedste indendørsplanter lige her!

pleje

Da Blå Bregne er en Epifyt, som naturligt lever på andre træer, kræver planten ikke sollys, men kan derimod godt lide fugtige omgivelser. Dette gør Blå Bregne god til placeringer, hvor der er rimelig fugtigt og kommer en del indirekte lys, f.eks. nordvendte badeværelser eller køkkener. Hvis du ofte sprøjter den med lidt vand, vil den også have det rigtig godt i stuen. Blå Bregne trives fint i almindelig stuetemperatur, så længe du holder luftfugtigheden høj.

Planten kommer oprindeligt fra tropiske områder og har det derfor bedst med konstant fugtig jord. Start med at vande din Blå Bregne ca. en gang om ugen og se, hvor hurtigt planten drikke, og vær forsigtig med ikke at overvande.

TOP
×