Buksbom

Fra 325 kr.

Ryd
Stk.

spirer1

Nem

placering4

Trives i både fuld sol og halvskygge

vand2

Moderat vanding

højde

Findes i flere størrelser – højden er inkl. krukke

Hver plante er unik
Planter er levende organismer og derfor vil to planter aldrig være helt ens. Vi gør os umage for at vælge den smukkeste plante til dig, men størrelse, form og tæthed kan variere.

Beskrivelse

Buksbom er en langsomtvoksende stedsegrøn busk, der har været dyrket i haver i rigtig mange år. Væksten er tæt, og de små blade er blanke og læderagtige. Blom­sterne har en beha­gelig, stærk duft, som tiltrækker bier. Derimod har løvet ofte en skarp lugt.

BUKSBOM: STEDSEGRØN BUSK MED FYLDE

Almindelig buksbom (Buxus sempervi­rens) anvendes både som fritvok­sende busk eller i krukke. Tidligere blev planten hyppigt anvendt i have- og parkanlæg, hvor de mange klippede former præge­de disse haver. I dag er de klippede former igen på mode, og man kan mange steder købe sådanne færdigbe­handlede buske.

Gør dine planter en tjeneste og giv dem et ekstra skud kærlighed i sommerhalvåret med Greenify’s Universalgødning. Dine planter vil takke dig!

Udendørsplanter kan lynhurtigt skabe en skøn oase i dit uderum. Om du er til de blomstrende eller stedsegrønne, de store eller små. Vi har samlet alle sæsonens favoritter lige her!

Pleje

Buksbom vokser bedst i en let fugtig jord, men udover det stiller den ikke større krav til jorden. Den er hårdfør, trives bedst i fuld sol, men vokser også udmærket i skygge.
Planten tåler at blive formet og kan klippes kraftigt ned uden at tage skade; beskæring foretages i det tidlige forår. Buskens naturlige vækst er harmonisk, tæt og bred.

TOP
×