Calathea Dottie

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Moderat kraevende

Moderat krævende

placering2

I dit lyse soveværelse uden direkte sollys

vand2

Vandes ca. 1-2 gange om ugen så jorden er fugtig

højde

40-60 cm høj med krukke

Hver plante er unik
Planter er levende organismer og derfor vil to planter aldrig være helt ens. Vi gør os umage for at vælge den smukkeste plante til dig, men størrelse, form og tæthed kan variere.

Varenummer (SKU): 110032600000000 Kategorier: , Tags: , , , ,

Beskrivelse

Er du til anderledes stueplanter med et twist? Så er Calathea Dottie lige noget for dig! Plantens smukke, lille farve er iøjenfaldende og skiller sig ud fra de mange andre grønne stueplanter.

Calathea Dottie: En anderledes og smuk stueplante

Calathea roseopicta Dottie er en smuk stueplante med mørkegrønne og lilla blade. Planten lever i bunden af regnskoven og trives derfor rigtig godt i et fugtigt miljø. Udover at lyse rummet op med sine smukke farver, så forbedrer planten luftfugtigheden i dit hjem eller på din arbejdsplads. Planten fungerer nemlig som en fugtighedsjusterer, så dit ellers aircondition-tørre kontor bliver behageligt igen.

Gør dine stueplanter en tjeneste og giv den et ekstra skud kærlighed i sommerhalvåret med Greenifys Økologiske Universalgødning. Dine planter vil takke dig!

..

pleje

Calathea stammer fra de tropiske skove i Sydamerika, så derfor har den det også bedst under lignende forhold. Den trives bedst, når der er lidt varmt og fugtigt. Calathea vil gerne have meget lys, men helst ikke direkte sol. Den er som så mange andre planter heller ikke glad for træk, hvilket kan resultere i brune blade. Hvis bladenes spidser bliver brunlige, så prøv at spraye dem med destilleret vand for at skabe en højere luftfugtighed rundt om planten.

Forår-sommer:

I vækstperioden, forår og sommer, bør du være ekstra kærlig over for din Calathea. I denne periode er den ekstra tørstig og ekstra sulten – så du kan med fordel være gavmild med vandkanden og gød den gerne hver anden uge. Ved at gøde din Calathea sørger du for, at der er nok næring i jorden, så den altid er den flotteste udgave af sig selv. I denne periode vil den helst været omgivet af en temperatur på omkring 20 C.

Vinter:

Calathea elsker varme, så sørg for at den står lunt og ikke i rum der er under 15 C. I vinterperioden går planter i dvale, og det gælder selvfølgelig også Calatheaen. Du skal endvidere holde igen med vandkanden, da planter ikke bruger lige så meget vand om vinteren. Overvanding kan nemlig resultere i, at rødderne står i vand og rådner.

Vi anbefaler, at du putter filtdutter på underfade, når du modtager dine planter.

TOP
×