Hjortetakbregne

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

spirer2

Moderat krævende

placering2

Placeres lyst, men ikke i direkte sol

vand2

Vandes 1-2 gange om ugen

højde

30-40 cm inkl. krukke

Hver plante er unik
Planter er levende organismer og derfor vil to planter aldrig være helt ens. Vi gør os umage for at vælge den smukkeste plante til dig, men størrelse, form og tæthed kan variere.

Varenummer (SKU): 110037200000000 Kategorier: , , Tags: ,

Beskrivelse

Hjortetakbregne (Platycerium bifurcatum) er en taknemmelig stueplante, som kan klare sig under de fleste forhold. Hjortetakbregnen er hjemmehørende i de tropiske egne af Australien, Indien, Madagascar og Malaysia. Den vokser som epifyt på andre planter i naturen. De skjoldformede blade sidder tættest på stammen, og deres funktion er at opsamle nedfaldsblade fra andre planter. Skjoldbladene er først grønne, senere bliver de grovere og brune. Udfra skjoldbladene kommer de sporebærende blade. De sørger for forplantningen, og det er også disse blade der har givet planten sit navn Hjortetak. 

Hjortetakbregne: Lad den kravle vildt

Det er plantens natur er at vokse på hovedet eller sidelæns på et træ. Man kan pakke Hjortetakbregnens rødder sammen om et groft stykke træ. Det kan være nødvendigt at binde planten fast til at starte med. Som tiden går vil plantens rødder selv have sat sig fast. Træstykket kan sættes op på væggen eller hænges ned fra loftet. Du kan selvfølgelig også sagtens plante den i en krukke som andre potteplanter og få en mere klassisk plante.

Gør dine stueplanter en tjeneste og giv dem et ekstra skud kærlighed i sommerhalvåret med Greenify’s Økologiske Universalgødning. Dine planter vil takke dig…

Pleje

Hjortetakbregnen er tilpasset voksesteder, hvor der er ikke er meget vand eller næring til rådighed. Den skal derfor tørre ud i mellem vandingerne.

De sporebærende blade, som de grønne blade kaldes, tåler ikke at få vand på sig. Når planten skal vandes, kan man sænke den ned i en skål i 10 minutters tid. Det gøres ca. 1 – 2 gange om ugen.

Planten er rimelig taknemmelig når det kommer til lys, eller mangel på samme. Den kan både tåle at have en mørkere placering i stuen, eller stå i et vindue – så længe den ikke får direkte sollys.

Vi anbefaler, at du putter filtdutter på underfade, når du modtager dine planter.

TOP
×