170 DKK395 DKK

spirer1

Nem

placering4

Trives bedst i sol/halvskygge

vand2

Vandes regelmæssigt

højde

50-60 cm høj med krukke

Hver plante er unik
Planter er levende organismer og derfor vil to planter aldrig være helt ens. Vi gør os umage for at vælge den smukkeste plante til dig, men størrelse, form og tæthed kan variere.

Ryd
Varenummer (SKU): U2017008 Kategorier: , , , , ,

Beskrivelse

De fleste kender nok hyld for dens dejlige hyldeblomstsaft. Både blomster og bær kan bruges til rigtig mange ting; både suppe, snaps og te. I gamle dage brugte man hyldens blade, blomster, grene, rødder, bark, frugter osv. til mange forskellige sygdommme, fx mod ørepine, hovedpine, døvhed, bylder, forstoppelse, smertende hjerte m.m. 

HYLD: EN BUSK MED MANGE SPISELIGE EGENSKABER

Hyld (Sambucus nigra – Black Lace) er en busk, der kan blive op til 8 meter høj. Den grønne version med gule blomster er hjemmehørende i Danmark, og vokser ofte vildt i naturen. Planten har eksisteret i Danmark siden Ertebøllekulturen, 5000 – 3000 år f.k.f. Sorten Black Lace er en rødbladet hyld, der er kendetegnet ved dens store rosarøde blomsterklaser, der kan give dig en flot lyserød hyldeblomst drik.

Bladene springer ud allerede i februar, som en af de første buske, og den blomstre normalt i juni måned. Bærerne er modne i september. Blomsterne dufter dejligt, og er spiselige. Hyldens blade, bark og bær indeholder derimod blåsyre, som er svagt giftigt. De modne sorte bær kan sagtens drikkes/spises, når de er blevet kogt i mindst et kvarter. Hylden er løvfældende, så derfor vil den stå flottest fra februar til oktober.

..

pleje

Hyld trives bedst i veldrænet jord på en solrig plads, men tåler også halvskygge. Planten er fuldt hårdfør overfor frost, og kan med fordel klippes ned i det tidlige forår, for at få en kraftigere og mere busket vækst.

Du kunne også være interesseret i...

TOP