Julerose

Fra 245 kr.

Ryd
Stk.

spirer1

Nem

placering2

Trives bedst i halvskygge på din altan

vand2

Lad ikke planten tørre ud henover vinteren

højde

Ca. 35-55 cm høj med krukke

Hver plante er unik
Planter er levende organismer og derfor vil to planter aldrig være helt ens. Vi gør os umage for at vælge den smukkeste plante til dig, men størrelse, form og tæthed kan variere.

Varenummer (SKU): 220071800000000 Kategorier: , , , , ,

Beskrivelse

Gør altanen klar til vinteren med en smuk Julerose. En smuk og stedsegrøn staude, der blomstrer når næsten intet andet gør. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der blomstrer fra omkring november til april alt afhængig af, hvor hård en vinter vi får.

JULEROSE: En blomstrende vinter

Julerosen findes naturligt i alperne og i dele af Østeuropa, så den er vant til kolde omgivelser. Sørg for at den står et sted med halvskygge, da den naturligt vokser i den yderste del af skovbrynet, hvor der både er skygge og sol. For en ekstralækker vinteraltan kan du kombinere denne med vores Julerosekasse, som er en af vinterens favoritkasser.

 

Pleje

Julerosen, Helleborus Orientalis, blomstrer fra oktober til februar og bør placeres et sted med halvskygge, da den vokser naturligt i den yderste del af skovbrynet, hvor der både er skygge og sol. Den skal helst ikke tørre helt ud mellem vanding, men skal heller ikke stå og soppe i vand. Få den eventuelt tilplantet i en Greenify udendørskrukke med vandreservoir og overløb.

Planten er stedsegrøn og smuk selv efter afblomstring, da de grønne dekorative frøstande bliver siddende på planten. Denne plante kan du have glæde af i mange år, og trives godt i en krukke på altanen eller terrassen.

Beskær kun plantens blade hvis de er syge/visne. Det er vigtigt at planten gemmer al sin energi til blomstring og frøsætning. Hvis den beskæres for voldsomt, kan det være den ikke har energi nok til blomstring næste år. 

Planten indeholder stoffet helleborin, heraf det latinske navn. Stoffet er giftigt, og kan give udslæt. Hav derfor handsker på, hvis du skal håndtere planten i længere tid. 

TOP
×