Fra 125 DKK

Moderat kraevende

Moderat krævende

placering2

Trives bedst i en lys stue uden direkte sol

vand2

Vandes ca. 1-2 gange hver anden uge

højde

Ca. 15-20 cm inkl. krukke

 

 

Ryd
Stk.

Beskrivelse

Pilea (Pilea peperomioides) er en flot plante, som blev rigtig populær for et par år siden, selvom den faktisk har været kendt i mange år. Det er en mindre stueplante, med smukke runde blade, som egner sig godt til, at stå i et nordvendt vindue.

Pilea: Moderne, men gammel

Planten blev fundet af en norsk missionær i Kina i 40’erne og bragt til Skandinavien, hvor stiklinger er blevet delt mellem familie og venner. Derfor kaldes planten også Missionærplante på dansk. Da planten er formeret ved stiklinger igennem 60 år, er de planter vi ser i dag genetisk set identiske med den, som den norske missionær plukkede dengang. I dag er planten også kendt for at blive delt mellem venner, da den ofte laver mange aflæggere.

Gør dine stueplanter en tjeneste og giv den et ekstra skud kærlighed i sommerhalvåret med Greenifys Økologiske Universalgødning. Dine planter vil takke dig! ..

PLEJE

Pilea trives bedst på en lys placering uden for direkte sollys. Får din Pilea direkte sol om sommeren, kan bladene blive blege og krøllede. En nordvendt vindueskarm eller på en plads 1 – 2 meter fra vinduet, er ideelt. Planten kan godt tåle, at stå lidt mørkt, men husk at den skal have noget naturligt lys for at trives. Pilea kan ikke lige for meget vand, så vand kun når jorden er tørret let ud. Hvis bladene begynder at krølle sammen, kan det være på grund af overvanding. Jo lysere den står, jo oftere skal den vandes.

Vi anbefaler, at du putter filtdutter på underfade, når du modtager dine planter.

Du kunne også være interesseret i...

TOP