Planteterrarium

Fra 525 kr.

Ryd
Stk.

Moderat kraevende

Moderat krævende

placering2

Placeres lyst, men aldrig i direkte sollys

Forstøv med vand, men KUN hvis jorden er tør

højde

 

Materiale: Genanvendt glas m. korklåg

Størrelse: S: H: 26 cm x B: 20 cm // M: H:30 cm x B: 20 cm // L: H: 40 cm x B: 20 cm

Hver plante er unik
Planter er levende organismer og derfor vil to planter aldrig være helt ens. Vi gør os umage for at vælge den smukkeste plante til dig, men størrelse, form og tæthed kan variere.

Varenummer (SKU): 110135100000000 Kategorier: , , , , , , Tags: , , , , ,

Beskrivelse

Planteterrarium er nemt at passe og utrolig smukt at kigge på! Når terrariet er lukket, skaber det sit eget økosystem hvor det genbruger luft, næringsstoffer og vand. Når der er opnået balance i det lille, lukkede økosystem vil terrariet passe sig selv.

Planteterrarium: Dit helt eget lille økosystem

Alle vores planteterrarier er håndlavet med masser af kærlighed. Vi sammensætter dit planteterrarium med forskellige planter af varierende størrelse og farver for at skabe et vildtvoksende og frodigt udtryk. Planterne i terrariet er nøje udvalgt til at kunne trives i det varme og fugtige miljø som terrariet tilbyder.

Sådan fungerer det:

I et lukket terrarium skabes der et mini-økosystem. Det vil sige at det er et selvbærende miljø, dog meget mindre og mere kontrolleret end ude i naturen.

Selvom det er lille har det alle de komplekse forhold, der findes i naturen (mikroorganismer, jord, vandcyklus, sollys og organisk materiale). Over tid når der er opnået balance i økosystemet, vil en komplet vandcyklus udvikle sig. Når vand i jorden kommer i kontakt med sollys, fordamper vandet, kondenseres på terrariets vægge og falder til sidst ned som regndråber, der kontinuerligt vander og nærer planterne – ligesom ude i naturen. Denne cyklus fortsætter så længe der er fugt og sollys.

OBS. Vi laver terrariet ud fra sortiment og derfor kan udtryk og valg af planter variere. Alle terrarier er med korklåg og lavet af genanvendt glas.

Yderligere information

Vælg størrelse

, ,

pleje

Selvom et lukket terrarium stort set er selvbærende, vil det stadig kræve en lille smule vedligeholdelse.

Når dit terraries økosystem er i balance, vil du ikke skulle vande. ‘Tåget’ glas indikerer for meget vand i økosystemet. Dette er almindeligt i nye terrarier, men det kan ske når som helst når der vandes. Løsningen er at åbne terrariet for at lade luften udefra reducere den høje luftfugtighed.

Når ventilationen har fjernet den tågede tilstand, kan du lukke terrariet igen – men hold øje med det. Der må gerne være lidt kondens i terrariet, men bliver terrariet tåget igen, skal du åbne det og lukke lidt luft ind. Vand kun meget lidt med en vandforstøver hvis jorden mærkes tør og ser lys ud.

Placer aldrig terrariet i kraftigt, direkte sollys – du vil ikke skabe en sauna for planterne i terrariet. Hvis lyset kun kommer fra én retning, skal du lejlighedsvis rotere terrariet for at holde plantevæksten afbalanceret.

TOP
×